gruyterfabriek boek

De fabriek in de etalage verhaalt over de geschiedenis van De Gruyter, een bijzonder bedrijf. Tussen 1945 en 1970 is De Gruyter de grootste industriële werkgever in 's-Hertogenbosch en bezorgt het bedrijf de stad nationale en zelfs internationale roem. De producten, reclameacties, huis-aan-huisbezorgdiensten en winkels staan borg voor een ijzersterk merk. Alles moet de familiemerknaam koesteren. Zo wilde de invloedrijke familie De Gruijter het ook.

Het boek handelt over de 'genen' van het familiebedrijf De Gruyter. Deze 'genen' zijn de bouwstenen voor succes, maar ze leiden ook naar de valkuilen en ondergang. De geschiedenis van De Gruyter is een verhaal over uitgekiende reclamecampagnes en innovatie, over de fabriek die voor de winkel ging, over onstuitbare groei en een smadelijke ondergang, over trots en koppigheid.

De Gruyter, een familiebedrijf...? Nee dus. Het was een bedrijf met twee eigenaren: de familie De Gruijter en Unilever en haar rechtsvoorgangers. In 1968 belandt het concern in de rode cijfers. Oorzaak? Het onvermogen van de conservatieve familie om de koers te wijzigen, stellen de schrijvers. De Gruyter ging ten onder terwijl andere bedrijven overleefden. De fabriek aan de Veemarktkade in 's-Hertogenbosch bleef echter fier overeind en biedt vandaag de dag ruimte aan een nieuwe generatie postindustrieel ondernemers.

divider

Titel De fabriek in de etalage. De Gruyter: opkomst, bloei en ondergang van een systeem
Auteurs Frans van Gaal & Niek van der Donk
Ontwerp FoURPAcK ontwerpers
Uitgeverij Wolfaert, in opdracht van de Bossche Investerings Maatschappij
Uitvoering 144 pagina's, formaat 20 x 22,4 cm., genaaid gebonden, full colour binnenwerk, rijk geïllustreerd
ISBN 9789491044182

divider

Twitter:

Facebook:

Google plus:


in de media

Boekpresentatie [video]
Omroep Brabant plaatste een klein filmpje van 1 minuut en 24 seconden op YouTube.

Fotogalerie
Wij hebben een Flickr galerie gevuld met foto's van de boekpresentatie [27 juni 2012] en van de etalage van Adr. Heinen in de Bossche stad. Ga naar onze fotogalerie.

Radio interview
Op 26 juni jl. is er een radio interview uitgezonden met Frans van Gaal [een van de auteurs van het boek] luister hier.

Inkijkexemplaar Gruyter Fabriek boek

Meisjes van De Gruyter

volg ons op Tumblr


TWITTER

 

YOUTUBE


FOTOGALERIE
www.flickr.com

RADIO INTERVIEW

"Over het boek zelf kan ik "slechts" kwijt, dan dat het een uitstekend werk is; het is meer dan een aanvulling over wat er in boekvorm is geschreven over De Gruyter Fabriek. Dank daarvoor!"
- Wim Wilschut, Hattem

divider

Gruyter Fabriek, Den Bosch, geschiedenis, snoepje van de week, BIM Communicatie, Frans van Gaal, Niek van der Donk, Thalatta, Richard Pijs, Tessa Hofman, FoURPAcK ontwerpers, Veronique Roelvink, Marc Verbeek, uitgeverij Wolfaert

 

 
FoURPAcK ontwerpers
De Gruyter Fabriek
Veemarktkade 8
5222 AE ’s-Hertogenbosch
t 073 612 44 43


divider
fourpack op social media FoURPAcK op Facebook FoURPAcK op Twitter FoURPAcK op Flickr FoURPAcK op Tumblr FoURPAcK op Pinterest FoURPAcK op Vimeo FoURPAcK op YouTube FoURPAcK op LinkedIn FoURPAcK op Google Plus Abonneer je gratis op ons blog via rss

abonneer je op onze nieuwsbrief